Serbo-Croatian (srpskohrvatski)

Možete upotrijebiti alat Google prevoditelj da biste razumjeli naš sadržaj na internetskoj stranici; međutim, imajte na umu da Penn State Health nije odgovoran za netočne prijevode.

Penn State Health svim pacijentima i posjetiteljima nastoji osigurati učinkovitu komunikaciju dok im se pruža zdravstvena skrb u našim ustanovama. Da bi se pacijentu pružila kvalitetna zdravstvena skrb, od ključne je važnosti omogućiti pacijentu da na učinkovit način osoblju pruži jasne informacije o svom zdravstvenom stanju, potrebama i povijesti bolesti te da može razumjeti procjenu svog zdravstvenog stanja i mogućnosti liječenja koje utvrđuje tim za skrb.

U ustanovama Penn State Health jezične usluge u svrhu pružanja zdravstvene skrbi dostupne su vam besplatno. Ako je vaš materinski jezik drugi jezik koji nije engleski, uključujući znakovni jezik, a željeli biste razgovarati o svojim medicinskim potrebama na tom jeziku, obavijestite naše osoblje da vam je potreban medicinski tumač. Tijekom vašeg boravka naše vam osoblje može omogućiti pristup sljedećim jezičnim uslugama u svrhu pružanja zdravstvene skrbi:

  • tumačenje preko telefona dostupno 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu
  • tumačenje na daljinu putem videa 
  • profesionalno medicinsko tumačenje uživo
  • usluge prevođenja medicinske dokumentacije.

Česta pitanja

Na kojim su jezicima dostupni medicinsko tumačenje ili usluge prevođenja?
Jezične usluge pružamo na više od 240 jezika u sklopu usmenog i pismenog prevođenja.

Kako mogu zatražiti usluge medicinskog tumača?
Obavijestite naše osoblje da su vama ili bliskoj osobi potrebne usluge medicinskog tumača.

Može li mi prevoditi član obitelji ili prijatelj?
Penn State Health razumije da su obitelj/prijatelji sastavni dio tima za skrb. Međutim, nastojimo pružiti kvalitetnu skrb, a to se najbolje može postići angažiranjem kvalificiranog i/ili certificiranog medicinskog tumača s ciljem osiguravanja točnog i učinkovitog prijenosa informacija između našeg osoblja i pacijenata.